Vul het onderstaande formulier in met uw vraag en deze wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Uw uitvaart verzorgen wij stijlvol en met oog voor detail

Informatie over de uitvaart

Uitvaartcentrum Haarlem vindt het belangrijk dat u afscheid kunt nemen op passende wijze. Wij realiseren de uitvaart geheel naar uw wens, persoonlijk, respectvol en in stijl. Stap voor stap nemen wij alles met u door. Vervolgens nemen wij u graag alles uit handen. Zo kunt u in alle rust afscheid nemen.

Inspiratie

Respectvol en integer gaan wij om met uw wensen en die van de overledene. Wilt u weten hoe de uitvaart eruit zou kunnen zien? Laat u inspireren door de verschillende thema’s: modern, klassiek, religieus, eenvoud of duurzaam. Welke keus u ook maakt, wij verzorgen de uitvaart betrokken, stijlvol en met oog voor detail.

Laat u inspireren

Uitvaartcentrum Haarlem staat voor iedereen klaar.  Afhankelijk van uw wensen en de beschikbare verzekeringen en middelen, kijken wij samen met u hoe de uitvaart betaalbaar verzorgd kan worden. Met evenveel respect en betrokkenheid verlenen wij iedereen de grootst mogelijke persoonlijke zorg.

Kosten begrafenis

Kosten crematie

Assortiment

Drukwerk

Meer informatie

Beeld & geluid

Meer informatie

Asbestemming

Meer informatie

Begraven of cremeren

Als u kiest voor begraven, regelen wij in overleg met u de begrafenis. Wij informeren u over de keuze tussen een algemeen graf, een familiegraf of bijvoorbeeld een islamitisch graf. Ook geven wij advies over grafrechten. In onze regio liggen verschillende gemeentelijke en bijzondere begraafplaatsen. Wij kunnen u volledig informeren over de mogelijkheden.

 

De afscheidsplechtigheid vindt meestal plaats in de kerk of de aula van de begraafplaats. Ons uitvaartcentrum biedt ook de mogelijkheid tot een bescheiden afscheidsdienst met maximaal 25 personen. De meeste begraafplaatsen beschikken over een uitgebreide muziekbibliotheek waaruit u muziek kunt kiezen. U kunt natuurlijk ook zelf muziek aanleveren. In overleg met u bepalen wij welk stuk bij welk onderdeel van het programma wordt afgespeeld. Als uw voorkeur uitgaat naar live muziek, dan adviseren wij u graag. U kunt de dienst persoonlijk invullen met toespraken, het voorlezen van een gedicht, mooie foto’s of ander beeld- en videomateriaal.

Als u kiest voor cremeren, dan regelen wij in overleg met u de crematie. In onze regio kunt u bij verschillende crematoria terecht. Ook bespreken wij met u de zorg voor de as-verstrooiing, een urn-bijzetting of het verwerken van as in een bijzondere as-accessoire. Wij werken samen met kunstenaars en organisaties voor mooi vormgegeven sierurnen en eigentijdse, handgemaakte as-sieraden.

 

Het afscheid kan plaats vinden in de aula van het crematorium. Vaak gaat er een kerkelijke samenkomst aan vooraf. Ons uitvaartcentrum biedt ook de mogelijkheid tot een bescheiden afscheidsdienst met maximaal 25 personen. De meeste crematoria beschikken over een uitgebreide muziekbibliotheek waaruit u muziek kunt kiezen. U kunt natuurlijk ook zelf muziek aanleveren. In overleg met u bepalen wij welk stuk bij welk onderdeel van het programma wordt afgespeeld. Als uw voorkeur uitgaat naar live muziek, dan adviseren wij graag. U kunt de dienst persoonlijk invullen met toespraken, het voorlezen van een gedicht, mooie foto’s of ander beeld- en videomateriaal.

Uw uitvaartwensen

Soms zijn er situaties in uw leven dat u meer nadenkt over uw levenseinde. Wij denken graag met u mee over alle facetten van uw uitvaart. Vanuit onze kennis en ervaring kijken wij of uw wensen haalbaar zijn. Nabestaanden voelen zich gesteund als zij bij uw overlijden een leidraad hebben en weten hoe u dacht over uw afscheid.

 

U kunt uw wensen ook vastleggen in een wilsbeschikking. Die kunt u aanvragen, online invullen of downloaden als een pdf en op uw gemak invullen. Die bewaart u zelf of u geeft hem aan degene die straks de uitvaart met ons bespreekt. Een wilsbeschikking heeft niet dezelfde rechtskracht als een testament. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw notaris of kijk op www.testamenttest.nl.

Deze wordt per post naar

u verzonden

Deze kunt u printen

en invullen

Na het invullen ontvangt u een geprinte versie per post

Wij nemen u graag alle zaken rondom de uitvaart uit handen. Daardoor is er ruimte voor stilte, verbondenheid en verdriet. Rouw- en verliesverwerking verloopt bij iedereen anders. Daar is geen draaiboek voor. Meestal dringt pas in de periode na de uitvaart de omvang van het ingrijpende verlies door. Wij helpen u graag waar we kunnen. Ook als u na de uitvaart nog behoefte heeft om na te praten.

 

Misschien kunt u terugvallen op familie en vrienden of bijvoorbeeld een pastoraal werker. Maar u kunt voor hulp of advies ook  altijd contact opnemen met het Rouwzorgloket van Landelijk Steunpunt Rouw (LSR) in Amersfoort.

 

 

Komt u liever in contact met een persoonlijke mediator, dan helpen wij u graag verder.

Cultuur en religie

Met respect voor iedere cultuur en religie regelen wij uitvaarten met de grootst mogelijke persoonlijke zorg. Haarlem is de hoofdstad van bisdom Haarlem-Amsterdam. Wij hebben zeer goede relaties met de bisschop en de priesters om een rooms-katholieke uitvaart goed te kunnen verzorgen.

 

Repatriëring

Indien gewenst, regelen wij voor u ook het vervoer van een overledene van en naar het buitenland en verzorgen wij de daarvoor vereiste formaliteiten.

Stel uw vraag

 

 

In samenwerking met

Bureau APS

Uitvaartcentrum Haarlem

Parklaan 36, 2011 KW

023 532 87 50

info@uitvaartcentrumhaarlem.nl

Vul het onderstaande formulier in met uw vraag en deze wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Uitvaartkist met een rouwboeket van witte bloemen
Zingen onder begeleiding van de piano tijdens een klassieke uitvaart
Man steekt een kaars aan voor aanvang van de uitvaart
Linnen uitvaartkist met rouwboeket staat op een natuurbegraafplaats Kerkbanken voor aanvang van de uitvaartdienst

Na het invullen ontvangt u

een geprinte versie per post